De kracht van Haags Ontmoeten

In het project ‘De Kracht van Haags ontmoeten’ wordt samengewerkt met diverse locaties van Haags Ontmoeten en Thuis in de Buurt. Op deze locaties ondernemen ouderen diverse activiteiten met elkaar en kunnen mantelzorgers ervaringen uitwisselen. Deze activiteiten vallen onder het programma Gezond Langer Thuis, de inspanningen van de gemeente om ouderen te ondersteunen bij het langer gezond en zelfstandig blijven wonen. 

Vanuit De Haagse Hogeschool zijn 12 groepen studenten Social Work van het eerstejaarsproject “Kijken en werken met mensen” op 11 locaties van Haags Ontmoeten in gesprek gegaan met ouderen en professionals om op te halen welke activiteiten essentieel zijn in het leven van deze ouderen. Via interviews en het maken van metaforische/symbolische portretten wordt onderzocht hoe ouderen in Den Haag tegen hun kwaliteit van leven aankijken.

Het eerste rapport over de kracht van Haags Ontmoeten is verschenen in 2022: ‘Over de meerwaarde van ontmoetingen tussen studenten en ouderen op locaties van Haags Ontmoeten’ Auteur: Esther Kroon ISBN978-90-830743-6-8. Uitgave Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden.

Dit onderzoek wordt door het lectoraat Urban Ageing in samenwerking met de Gemeente Den Haag en organisaties van Wijkz de komende jaren vervolgd en uitgevoerd door studenten van de Haagse Hogeschool in meerdere studiejaren. Projectleider: Wil IJzereef.