Inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'

Op 17 april organiseerde het lectoraat Urban Ageing (De Haagse Hogeschool) samen met Wijkz, en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) de inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'. De centrale vraag van de middag was: Welke impact heeft een betekenisvol gesprek voor jou? Als oudere, mantelzorger of (toekomstig) professional.

Bij binnenkomst vroegen we de aanwezigen om na te denken over 2 vragen: Wat is een betekenisvol gesprek voor jou? & Wat is jouw beeld van ‘Ouderen’?

De middag stond in het teken van uitwisseling van ervaringen rondom het contact tussen ‘jong’ en ‘oud’ en professionals. Het programma bevatte presentaties vanuit de projecten en ervaringen vanuit de organisaties Wijkz en WZH. Studenten van de Haagse Hogeschool van de opleiding Social Work, Verpleegkunde en Huidtherapie nemen deel in deze projecten vanuit projectonderwijs, minor-onderwijs en stages. Zij komen in contact met de doelgroep en kijken vanuit hun perspectief naar de ‘client’. De uitwisseling van deze perspectieven wordt ervaren als een meerwaarde, zowel door de studenten, docenten als door de professionals van Wijkz en WZH. Met name de combinatie van verschillende opleidingen en professionals (zorg versus welzijn) zorgt door de verschillende perspectieven voor nieuwe inzichten.

Bekijk hier het fotoboek ‘inspiratiemiddag WZH: Sprekende beelden’