Goede klik tussen sociaal werkers en huisartsen in opleiding tijdens Learning Community

Sociaal werkers en huisartsen in opleiding wisten elkaar snel te vinden tijdens hun eerste ontmoeting in de Learning Community deze maand. Dat bleek al tijdens de kennismaking waarbij ze aan de hand van een aantal pakkende casuïstiek in gemengde groepjes met elkaar discussieerden. Aan iedere tafel ontsponnen zich levendige gesprekken vanuit het perspectief van het eigen beroep. ‘Wanneer heb je elkaar nodig?’ en ‘hoe kun je elkaar dan vinden?’ waren vragen die uitgebreid gespreksstof opleverden. Maar ook onderwerpen als zorgmijders, het leren spreken van elkaars taal, medische termen en breder kijken naar de problematiek van de cliënten/patiënten kwamen aan de orde.

De Learning Community is een initiatief van het Lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap (Suzan van der Pas) en LUMC. SW-studenten die stage lopen bij organisaties die wijkgericht en integraal werken zijn speciaal geselecteerd om deel te nemen. Tijdens de ontmoetingen krijgen de studenten de gelegenheid om met en van elkaar te leren, en van elkaars beroep te ‘proeven’. Komende Proof of the pudding is een levensechte Leadership Game tijdens de laatste ontmoeting op 18 april, waarin sociaal werkers en huisartsen gezamenlijk een crisissituatie aanpakken.

De komende tijd zullen de sociaal werkers en de huisartsen in opleiding elkaar in gemixte groepjes op de eigen werkplek – het sociaal wijkteam en de huisartsenpraktijk – ontmoeten. En dat is maar goed ook, want de afgelopen beschikbare 2,5 uur vonden ze veel te kort!

Voor meer informatie Lisette Blom: blom.l@hsleiden.nl