Kracht van Haags Ontmoeten!

Voor het project de Kracht van Haags Ontmoeten hebben 1e jaars studenten zich een 7- tal weken verbonden aan een aantal welzijnsorganisaties voor ouderen. Zij hebben onderzocht wat deze organisaties -o.a. WZH Transvaal en Thuis in de Buurt op Scheveningen- voor ouderen betekenen. De studenten zijn ieder gekoppeld aan één oudere en zijn daarmee in gesprek gegaan en hebben hun levensverhaal opgetekend. Wat waardevol bleek met de studenten in de bijeenkomsten op school, waren de open gesprekken om je als jongeren te verplaatsen in ouderen en wat het betekenen kan als je ouder wordt. Wat zijn waardevolle ervaringen die ouderen hebben en hoe kunnen zij van betekenis zijn in onze samenleving. Vooral ook het ontmoeten tussen jong en oud en het vanuit oprechtheid naar elkaar luisteren en van elkaar leren is een succesfactor van dit project. Onderstaande foto’s laten het levensverhaal zien van de deelnemende ouderen waarbij de studenten in de Ichtuskerk in Den Haag deze aan hen toelichten en overhandigen.