Nieuws

Leeratelier Positieve Gezondheid: Werken aan Veerkracht

Tijdens het leeratlier van 20 april, sprak Maja Ročak, lector Sociale Veerkracht bij Sociale Studies aan Fontys Hogeschool over het begrip 'sociale veerkracht'. Wat is ' sociale veerkracht' nu precies en hoe gaan we ermee om.

Inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'

Op 17 april organiseerde het lectoraat Urban Ageing (De Haagse Hogeschool) samen met Wijkz, en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) de inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'.

Anders kijken, anders denken, anders doen

Op 13 april, tijdens een Haags Maatwerk en Regie bijeenkomst, gingen meer dan 300 professionals uit het sociaal domein met elkaar in gesprek. Uitvoerders, beleidsmakers, leidinggevenden van verschillende afdelingen van de gemeente Den Haag en vele partners werden uitgedaagd om anders te kijken, denken en te doen.

Het project Samen Vallen Voorbij en het Wijksamenwerkingsverband Rijnoevers

Met het project Samen Vallen Voorbij hebben we op 13 april een actieve bijdrage geleverd bij de eerste grote bijeenkomst georganiseerd door het Wijk Samenwerkingsverband (WSV) Rijnoevers.

Hackathon: studenten pakken schulden en armoedeuitdagingen aan

Ruim 300 studenten van de opleidingen Sociaal Werk en Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool Leiden hebben op 16 maart deelgenomen aan een tweedaagse hackathon.

Ondersteun juist de mensen die werken en net boven het minimum verdienen

Afgelopen maandag 13 maart 2023 was Leerwerkgemeenschap Katwijk te gast bij Stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland.

Een goed begin… Is het halve werk voor mede - eigenaarschap van ouderen en mantelzorgers

Op locatie van Saffier Mechropa, Scheveningen op 7 maart vierden Saffier en het lectoraat Urban Ageing samen de officiële start van het onderzoeksproject: Mede-eigenaarschap van ouderen en hun mantelzorgers.

Goede klik tussen sociaal werkers en huisartsen in opleiding tijdens Learning Community

Sociaal werkers en huisartsen in opleiding wisten elkaar snel te vinden tijdens hun eerste ontmoeting in de Learning Community deze maand. Dat bleek al tijdens de kennismaking waarbij ze aan de hand van een aantal pakkende casuïstiek in gemengde groepjes met elkaar discussieerden.

Valpreventie aan de Vrouwen van Nu Koudekerk

Op 6 februari hebben Djim Kromhout (fysiotherapeut en onderzoeker Hogeschool Leiden) en Arlette Hesselink (onderzoeker Hogeschool Leiden) in het kader van het project ‘Samen Vallen Voorbij’ een presentatie gegeven over valpreventie aan de Vrouwen van Nu Koudekerk aan de Rijn / Hazerswoude Rijndijk.

Project ‘Inclusief samenwerken in de stad’ is gestart

Op 2 februari jl. is het project ‘Inclusief samenwerken in de stad – de sekswerkbranche’ officieel van start gegaan. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst op de Haagse Hogeschool in aanwezigheid van o.a. sekswerkers, staatssecretaris Eric van der Burg, Elisabeth Minnemann (voorzitter College van Bestuur van de Haagse Hogeschool), betrokken beleidsmedewerkers, sociaal werkers en studenten.

Nieuws Archief