Nieuws

Onderzoeksrapport Vraagverlegenheid onder senioren in Oegstgeest

Radius Welzijn en de Werkplaats deden onderzoek naar vraagverlegenheid onder senioren in Oegstgeest. Op 16 juli verscheen het onderzoeksrapport met de eerste resultaten van onder meer interviews met beroepskrachten en senioren en een leeratelier voor zorg- en welzijnsprofessionals in de gemeente Oegstgeest.

Minor sekswerkers en stigma van studenten Haagse Hogeschool

Wij zijn studenten van de Haagse Hogeschool en wij doen de minor Inclusiviteit in de stad. Tijdens deze minor hebben wij gekozen voor de doelgroep sekswerkers, omdat zij enorm met stigma te maken hebben. We hebben voor deze opdracht een veldtrip en een dialoogtafel georganiseerd waarbij media centraal stond. Met deze handreiking schrijven wij een advies hoe het stigma over sekswerkers verminderd kan worden. Dit schrijven wij in opdracht van onze minor over Inclusiviteit in de stad.

Zo kun je als professional spelenderwijs aan de slag met Positieve Gezondheid

Als professional in zorg en welzijn zoek je steeds naar effectieve manieren om kennis over te dragen, bewustwording te creëren of gedragsverandering teweeg te brengen bij patiënten of cliënten. Spelend leren is zo’n effectieve manier, ook als het gaat om Positieve Gezondheid, zo bleek 13 juni tijdens de negende editie van het Leeratelier Positieve Gezondheid bij Hogeschool Leiden.

Essaybundel door studenten over minor Inclusiviteit in de stad

Deze bundeling bevat vijf essays, geschreven door hbo-studenten Social Work aan de Haagse Hogeschool. Zij volgden in studiejaar 2023/2024 een half jaar de minor Inclusiviteit in de stad aan de Haagse Hogeschool. In die minor zoomen we in op hedendaagse uitsluitingsmechanismen die bepaalde groepen in onze samenleving extra hard treffen.

De Mors aan zet in Leeratelier armoede en schulden

Dinsdagmiddag 4 juni was een bijzondere middag in het Huis van de Buurt Morschwijck, waar we samen met professionals terugblikten op wat we de afgelopen anderhalf jaar bereikt hebben. En dat is veel!

Symposium 'Werken aan een leeftijdsvriendelijke stad en samenleving' goed bezocht.

Dat mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp ‘Leeftijdsvriendelijke stad en samenleving’ blijkt op 15 mei 2024. Zo’n 100 belangstellenden van diverse pluimage - professionals uit wonen, zorg, welzijn, belangenbehartigers en onderwijs - zijn in Den Haag aanwezig bij het symposium dat Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool, AFEdemy, Movisie en Platform ZorgSaamWonen organiseerden.

Leernetwerk van tweedejaarsstudenten naar VaderCentrum-ADAM warm ontvangen

Op dinsdag 14 mei hebben we met een leernetwerk van tweedejaarsstudenten een bezoek gebracht aan het VaderCentrum-ADAM, als onderdeel van een pilot om studenten in leernetwerken te laten leren met en van elkaar in de praktijk.

Leerwerkgemeenschap en De Voedselbank slaan bruggen

Op 13 mei werden leden van de leerwerkgemeenschap hartelijk uitgenodigd bij De Voedselbank Katwijk. Het was een waardevolle ontmoeting waarin de leerwerkgemeenschap een nader kennis maakte met het werk van de Voedselbank, met speciale aandacht voor het interactieve lesprogramma ‘Krap bij Kas’.

Master Jeugdzorg viert 15 jaar jubileum

Bij de Master Jeugdzorg van Hogeschool Leiden word je opgeleid tot leading professional, die strategisch en innovatief werkt en zo de hulp aan kinderen en hun ouders versterkt. De masterstudent leert leiding te geven aan veranderprocessen op basis van praktijkgericht onderzoek.

Programma Symposium 15 mei bekend

Er zijn nog plekken beschikbaar voor het Symposium 'Leeftijdsvriendelijke stad en samenleving' op 15 mei in Postillion Den Haag. Met bijna 100 aanmeldingen en een vol programma kunnen we niet wachten tot het zo ver is.

Nieuws Archief