Nieuws

Inspiratiebijeenkomst Seniorvriendelijk Delft - Tanthof

Op 15 september werd een inspiratiebijeenkomst Seniorvriendelijk Delft - Tanthof georganiseerd rondom het thema wonen op oudere leeftijd, met een unieke film première en een stadsdebat.

Inspirerende wijkwandeling door De Koestal in Katwijk

Op maandag 13 september vond er een inspirerende wijkwandeling plaats door De Koestal in Katwijk. Er werd duidelijk dat samen wandelen de groepsverantwoordelijkheid vergroot in het signaleren en bespreken van armoede.

Overhandiging Rapport '20 jaar Vadercentrum Adam: De betekenis voor zijn bezoekers'

Op woensdag 14 Juli reikte Rudy van den Hoven, docent onderzoeker van de Haagse Hogeschool/ lectoraat Urban Ageing aan Bilal Sahin, coördinator van het Vadercentrum het rapport '20 jaar Vadercentrum Adam. De betekenis voor zijn bezoekers' uit.

Leeratelier ‘Wat vinden Haagse ouderen belangrijk?'

Het leeratelier ‘Wat vinden Haagse ouderen belangrijk’? vond plaats in de studio van Oudtopia.

2e Leeratelier Positieve Gezondheid: 'Samen verder groeien'

Het 2e Leeratelier Positieve Gezondheid: 'Samen verder groeien! vond plaats op dinsdag 29 juni. De Alliantie Positieve Gezondheid organiseerde in samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden het 2e leeratelier Positieve Gezondheid.

Leerwerkgemeenschap aanpak armoede Katwijk

Op maandag 28 juni heeft een eerste ontmoeting plaatsgevonden van de leerwerkgemeenschap in Katwijk om met elkaar te hebben over de aanpak van armoede in Katwijk.

Tweede Leeratelier 'Betekenisvol gesprek'

Op woensdag 9 juni 2021 vond het tweede leeratelier ‘ Betekenisvol Gesprek ?! plaats. Onder begeleiding van Esther Kroon, docent Haagse Hogeschool deelden Aad Onderwater (mantelzorger), Gamze Fidan (student social work) en Tim van Iersel (dementiedominee) hun, ervaringen over hoe zij betekenisvolle gesprekken voeren.

Leeratelier Armoede: Vraag jij ernaar? En wat doe je dan?

Op donderdag 3 juni heeft een online leeratelier plaatsgevonden over het signaleren en bestrijden van armoede en schulden in de regio Leiden & Den Haag.

Leeratelier Hoe maak je betekenisvol contact

Op 19 mei heeft het eerste online leeratelier ‘Hoe maak jij betekenisvol contact?’ plaatsgevonden. Chrissy Ketler, kunstzinnig therapeut WZH en Esther Kroon, docent onderzoeker van De Haagse Hogeschool, namen vanaf WZH Transvaal de groep mee in een aantal mooie oefeningen waarin ze lieten ervaren hoe je goed met jezelf en anderen in contact kunt staan, zonder jezelf te verliezen.

Onderzoek naar regionale leernetwerken sociaal domein op ECSWR conference

Vanuit de landelijke werkgroep Lerende Praktijken van de Werkplaatsen Sociaal Domein hebben Erik Jansen (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) samen met Suzan van der Pas (Hogeschool Leiden) en Jean Pierre Wilken (Hogeschool Utrecht) een paper gepresenteerd tijdens de online European Social Work Research Conference in Bucharest (5-7 mei 2021).